Pris utan moms |  Pris med moms

"ALLA KAN JU!"

Vi skaffade en badgemaskine för att många av våra besökare ville skapa pins till sina band, föreningar och grupper på ett billigt sätt. Man tänkte att det var värt mödan att skapa 'pins' själva istället för att beställa färdiga pins till de som ville ha eller eventuellt skulle köpa dem.

När vi fick badgemaskineen insåg vi hur enkelt det var att arbeta med den. Det behövdes knappt någon kraft och den var busenkel att förstå.

För att klippa ut cirklar krävdes inte heller någon excellent finmotorik. En enkel stans-tång som används som en sax... Fast enklare

De som vill rita egna pins, de ritar... De som vill layouta i datorn och skriva ut, de gör det... Vi tog fram gamla serietidningar och andra magasin. De kunde hitta seriefigurer att klippa ut, favoritartister, snygga skor, favoritfotbollsspelaren eller kanske ett häftigt mönster.

De som inte är peppade och säger "äsch, det verkar hur trist som helst", de ändrar sig ganska fort...

Vi började använda processen kring pinstillverkningen som redskap och en verksamhet för att alla kunna delta i. Vi tog med den i arbete med båda vuxna och barn. Personer med olika funktionsvariationer, åldrar och olika språkbakgrunder. Processen blev målet.

Du behöver inte ha språket, du behöver inte ha överdrivet bra finmotorik, du behöver inte kunna rita, du behöver inte kunna layouta i datorn. Alla kan ju! ...och dessutom går det inte att se vem som gjort pinen. Det blir exakt samma kvalitet på alla!

Vi har omdefinierat vår badgemaskine från att vara en maskin som gör pins till att vara ett redskap för människor att mötas och hitta ett nytt sammanhang tillsammans. Vår badgemaskine är ett verktyg för att arbeta inkluderande och integrerande.

...dessutom är det billigare att göra det själv och det ÄR värt mödan!

Mattias Persson, Föreståndare Lunds Ungdoms- & Hemgård  www.hemgarden.org 


 

hemgaarden