Pris utan moms |  Pris med moms

Miljön

Vi gör vad vi kan för vara rädda om miljön. Vi har alla ett ansvar för vår planet. Som företag fokuserar vi på bra, solida produkter med lång levnadstid. Vi försöker även åateranvända de resurser vi kan. Självklart har vi återanvändningscontainer för papper och kartong. I 2018 har vi dessutom monterat solpaneler på hela vår fabriksbyggnad. På så vis kan vi reducera den del av vår elförbrukning som baserats på konventionell el som t ex kolkraft. I solrika perioder täcker våra solpaneler stort sett hela vår elförbrukning. Det motsvarar en produktion på 25 kWh när solen står högst – eller med andra ord, lika mycket ström som 5 normala hushåll förebrukar.

På Badgeland är vi försiktiga med att kalla några produkter för grönare än andra, eftersom det absolut inte är någon enkel matematik. Råvarar kan nämligen resa klotet runt flera gånger innan de slutar som de produkter du köper. Vi gör vad vi kan för att de produkter du köper av oss, har haft så kort resa som möjligt.

Vi stödjer en CO2 beskattning som är världstäckande, precis som några av världens ledande ekonomer också gör. En sådan CO2 beskattning skulle synliggöra, via priset på de olika produkterna, hur stort avtryck desa produkter haft på klimatet. Samtidigt skulle det bli billigare för dig att köpa de mest miljövänliga produkterna. 

Vi rekommenderar alltid kvalitet

Fram till den dag då det blir enklare att genomskåda de olika varornas inverkan på klimatet, rekommenderar vi att du som konsument ser på kvaliteten på varorna. En produkt som på kort sikt är bättre för miljön kan visa sig vara den dåligaste, om du tänker på hur bra kvalitet och därmed tidsmässig användbarhet, den produkten har.

Köper du en emaljpin av bra kvalitet har den på kort sikt ett högre klimatavtryck än t ex ett klistermärke att ha på kläderna. Tänker du istället på att man använder emlajpinsen i föreningssammanhang under flera år, medan klistermärket slängs efter bara några dagar, ser det helt annorlunda ut

Det samme er gældende mellem et godt gammeldags badge og et af vores øko badges. Økobadges er af pap og holder ikke til regn eller længere brug, derfor kommer det gammeldags badge hurtigt til at overhale det økovenlige alternativ med flere længder. 

Hos Badgeland anbefaler vi altid kvalitet - Den har det nemlig med at vinde i længden og vil i det lange løb sætte mindre klima fodspor. 

Læs mere om CO2 afgift her: https://www.carbontax.org/

Produkt genanvendelse

Produkt genanvendelse: Vi har som noget nyt udviklet et Badge genanvendelsessystem. Du køber dine badges hos os som normalt, og efter de har udtjent deres formål, så genindsamler I dem og bestiller en gratis retur fragt seddel hos os. Den får I per email, printer og sætter den på kassen med jeres badges. Når vi modtager dem, så bliver de enten skilt ad og smeltet om, eller de bliver givet ud til Børnehaver, som sætter klistermærker på eller tegner over dem med f.eks. Posca tusser eller maling. 

Vi genbruger "grimme" kasser

Vi genbruger så meget pap vi kan. Det gør vi, da de kasser, som bruges til tunge ting, er dobbelt eller tredobbelt lags kasser. Denne type papkasser kræver en masse energi at producere, så vi kan spare planeten for en masse unødvendigt ressource spild ved bare at bruge de store papkasser en enkelt gang mere.

Vi har CO2 neutraliseret dit besøg på vores hjemmeside.

Når du handler på Badgeland.dk, så er dit besøg klimaneutraliseret. Det vil sige, at al den strøm, som vores server og din computer anvender i den tid du handler, er CO2 neutraliseret. Det gøres helt firkantet ved. at opkøbe andele i

projekter, som er CO2-reducerende, og som støtter vedvarende energikilder. Se efter "CO2 neutralt website" logoet for at være sikker på at din tid på nettet er trukket fra i det store klima regnestykke.

NYHET: Vi får nu el från elsällskapet "Vindstød". Så utöver vår egen elproduktion från våra solceller supplerar vi med el från danska vindkraftverk