Pris utan moms |  Pris med moms

Miljön

solpaneler

Vi gör vad vi kan för vara rädda om miljön. Vi har alla ett ansvar för vår planet. Som företag fokuserar vi på bra, solida produkter med lång levnadstid. Vi försöker även åateranvända de resurser vi kan. Självklart har vi återanvändningscontainer för papper och kartong. I 2018 har vi dessutom monterat solpaneler på hela vår fabriksbyggnad. På så vis kan vi reducera den del av vår elförbrukning som baserats på konventionell el som t ex kolkraft. I solrika perioder täcker våra solpaneler stort sett hela vår elförbrukning. Det motsvarar en produktion på 25 kWh när solen står högst – eller med andra ord, lika mycket ström som 5 normala hushåll förebrukar.

På Badgeland är vi försiktiga med att kalla några produkter för grönare än andra, eftersom det absolut inte är någon enkel matematik. Råvarar kan nämligen resa klotet runt flera gånger innan de slutar som de produkter du köper. Vi gör vad vi kan för att de produkter du köper av oss, har haft så kort resa som möjligt.

miljövänliga

Vi stödjer en CO2 beskattning som är världstäckande, precis som några av världens ledande ekonomer också gör. En sådan CO2 beskattning skulle synliggöra, via priset på de olika produkterna, hur stort avtryck desa produkter haft på klimatet. Samtidigt skulle det bli billigare för dig att köpa de mest miljövänliga produkterna. 

Vi rekommenderar alltid kvalitet

Fram till den dag då det blir enklare att genomskåda de olika varornas inverkan på klimatet, rekommenderar vi att du som konsument ser på kvaliteten på varorna. En produkt som på kort sikt är bättre för miljön kan visa sig vara den dåligaste, om du tänker på hur bra kvalitet och därmed tidsmässig användbarhet, den produkten har.

Köper du en emaljpin av bra kvalitet har den på kort sikt ett högre klimatavtryck än t ex ett klistermärke att ha på kläderna. Tänker du istället på att man använder emlajpinsen i föreningssammanhang under flera år, medan klistermärket slängs efter bara några dagar, ser det helt annorlunda ut

Det samma gör sig gällande i valet mellan en gammal hederlig kampanjknapp och våra ekoknappar. Ekoknappar är gjorda av kartong och håller inte i regn eller till längre tids användande, därför vinner den gamla hederliga knappen med flera längderöver det ekovänliga alternativet, när vi fokuserar långsiktigt.

På Badgeland rekkommenderar vi alltid kvalitet - I det långa loppet lämnar det helt enkelt ett mindre klimatfotspår.

Läs mera om CO2 avgift här: https://www.carbontax.org/

Produktåteranvändning

Produktåteranvändning

Vi har utvecklat ett "Kampanjknappsåteranvändingssystem". Du köper dina kampanjknappar hos oss som vanligt. Efter slutfört ändamål samlar ni in knapparna igen och beställer en gratis returfraksedel hos oss. Vi skicar den på mail och ni skriver ut den samt klistrar den på lådan med era kampanjknappar. När vi får in dem skiljer vi dem antingen åt och smälter ner dem, eller så delas de ut till olika dagis. De anvender dem att rita eller måla på eller så sätter de klistermärken på dem.

återanvänder så mycket kartong

Vi återanvänder "fula" lådor

Vi återanvänder så mycket kartong vi kan. De lådor vi använder för tunga varor är dubbel- eller t.o.m. trelagers kartonglådor. Den typen av kartonglådor kräver mycket energi att tillverka. Vi kan skona planeten från en massa onödig slöseri med resurser, bara genom att använda dessa stora kartonglådor en gång till. 

Vi har CO2-neutraliseret ditt besök på vår hemsida.

CO2-reducerande

När du handlar på Badgeland.se, är ditt besök klimatneutraliseret. Det innebär att all den el som v¨åar servers och din dator använder under den tid du handlar är  CO2-neutraliserat. Det görs helt enkalet genom att köpa andelar i projekt som är CO2-reducerande och som stödjer förnybara energikällor. Titta efter "CO2-neutral webbsida" loggan för att vara säker på att din tid på nätet har subtraherats i den stora klimatekvationen 

Vindstød

NYHET: Vi får nu el från elbolaget "Vindstød". Så utöver vår egen elproduktion från våra solceller kompletterar vi med el från danska vindkraftverk